Publikavimo data: 2024-06-08
Gausūs koldūnai su bulvėmis ir keptais svogūnais
Varenyky su bulvėmis ir keptais svogūnais yra nacionalinis slavų virtuvės patiekalas. Kad būtų dar skanesnis, jį galima paskaninti keptais svogūnais. Šį patiekalą galima patiekti per pietus. Dažniausiai jie būna pusmėnulio formos. Koldūnai paruošiami labai lengvai, o svarbiausia, kad kiekvienas gali juos pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, įmuškite į jį kiaušinį, įberkite druskos ir plakite šluotele arba šakute, kol pasidarys putos. Tada supilkite vandenį ir išmaišykite. Tada po truputį, nuolat maišydami, supilkite miltus. Palikite tešlą 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu, kol užvirs, tada įberkite druskos ir sudėkite bulves. Tada bulves sutrinkite ir leiskite joms atvėsti. Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paimkite bulvių košę ir sudėkite į ją keptą svogūną bei kiaušinį. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Iškočiokite tešlą ir formelėmis išpjaukite apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po 1 šaukštelį bulvių įdaro ir formuokite koldūnus.
Žingsnis 5
Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite koldūnus. Virkite juos apie 3-4 minutes. Tada užpilkite juos ištirpintu sviestu.
Kategorijos