Gausūs koldūnai su bulvėmis ir keptais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Gausūs koldūnai su bulvėmis ir keptais svogūnais

Varenyky su bulvėmis ir keptais svogūnais yra nacionalinis slavų virtuvės patiekalas. Kad būtų dar skanesnis, jį galima paskaninti keptais svogūnais. Šį patiekalą galima patiekti per pietus. Dažniausiai jie būna pusmėnulio formos. Koldūnai paruošiami labai lengvai, o svarbiausia, kad kiekvienas gali juos pasigaminti namuose.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gausūs koldūnai su bulvėmis ir keptais svogūnais Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, įmuškite į jį kiaušinį, įberkite druskos ir plakite šluotele arba šakute, kol pasidarys putos. Tada supilkite vandenį ir išmaišykite. Tada po truputį, nuolat maišydami, supilkite miltus. Palikite tešlą 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Gausūs koldūnai su bulvėmis ir keptais svogūnais Žingsnis 2
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu, kol užvirs, tada įberkite druskos ir sudėkite bulves. Tada bulves sutrinkite ir leiskite joms atvėsti. Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Gausūs koldūnai su bulvėmis ir keptais svogūnais Žingsnis 3
Paimkite bulvių košę ir sudėkite į ją keptą svogūną bei kiaušinį. Sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Gausūs koldūnai su bulvėmis ir keptais svogūnais Žingsnis 4
Iškočiokite tešlą ir formelėmis išpjaukite apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po 1 šaukštelį bulvių įdaro ir formuokite koldūnus.

Žingsnis 5

Gausūs koldūnai su bulvėmis ir keptais svogūnais Žingsnis 5
Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite koldūnus. Virkite juos apie 3-4 minutes. Tada užpilkite juos ištirpintu sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos