Publikavimo data: 2025-08-20
Gausus mėsos terinas su svogūnais
Šis sotus mėsos terinas yra labai skanus ir sotus mėsos patiekalas, kuris puikiai tiks šventiniam valgiaraščiui. Patiekalą sudaro švelnios vištienos kepenėlės, sultinga malta kiauliena ir rūkyti mėsos gaminiai. Visi šie ingredientai susmulkinami, sujungiami ir kepami orkaitėje, o iškepus gaunamas nepaprastas mėsos kepsnys. Svogūnai, česnakai ir lauro lapai su juodaisiais pipirais papildo mėsos ingredientus savo aštrumu ir pikantiškumu.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite vištienos kepenėles ir susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Visus mėsos ingredientus, išskyrus šoninę, supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite petražoles. Nulupkite, nuplaukite ir smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką. Smulkiais gabalėliais supjaustykite lauro lapą.
Žingsnis 3
Giliame inde sumaišykite smulkintas kepenis, maltą kiaulieną, smulkintus mėsos ingredientus, svogūną, česnaką, brendį ir lauro lapą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite šoninės griežinėlius kraštais žemyn. Ant šoninės sudėkite paruoštą mėsos mišinį ir suvyniokite jį žemyn kabančiais šoninės kraštais.
Žingsnis 5
Formą pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir patiekalą kepkite vandens vonelėje. Į kepimo skardą įpilkite vandens, įdėkite formą ant skardos ir kepkite patiekalą 80 minučių. Atvėsinkite patiekalą ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.
Kategorijos