Publikavimo data: 2025-08-20
Gausus mišrios mėsos terinas
Prancūzų terinas visame pasaulyje išgarsėjo dėl savo skonio ir neįprastos konsistencijos. Svarbu, kad terinas būtų kelių rūšių tekstūros. Tradiciškai tai mėsos pluoštas, sumaišytas su smulkiau malta mėsa ir iškeptas ilgoje karščiui atsparioje formoje. Prancūzijoje ši forma vadinama terrine. Būtent iš čia kilo šio sotaus ir skanaus patiekalo pavadinimas. Terrine gali būti mėsos, žuvies, daržovių ir net vaisių. Terrine yra beveik universalus patiekalas, nes jį galima patiekti ir šventiniam stalui, ir paruošti savaitės dienos vakarienei. Tinkamai paruoštą mėsos teriną tikrai įvertins jūsų svečiai ir giminaičiai.
Žingsnis 1
Kiaulieną ir jautieną susmulkinkite blenderiu arba du kartus pertrinkite per mėsmalę. Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Visą mėsą sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų, čiobrelių, muskato riešuto, susmulkintų pievagrybių, taip pat supilkite brendį, vyną, sojų padažą ir balzaminį actą. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve 4 val.
Žingsnis 2
Svogūnus smulkiai supjaustykite, lengvai pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, suberkite miltus, gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę ir maišydami kepkite, kol sutirštės. Padažą atvėsinkite ir supilkite į faršą. Sudėkite trynius, gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais (griežinėliai bus plonesni ir tolygesni, jei šoninė bus šiek tiek per mažai užšaldyta). Šoninės griežinėlius išdėliokite ant formos dugno, kad šoninės juostelės kabotų žemyn. Į formos vidurį sudėkite faršą, tolygiai paskirstykite ją ant šoninės ir stipriai užspauskite mentele arba šaukštu (formą galite kelis kartus stuktelėti į stalą). Pakelkite atsilaisvinusius šoninės kraštus ir uždenkite faršą.
Žingsnis 4
Suvyniokite formą į 2 sluoksnius stiprios folijos. Paruoškite garų vonelę - įdėkite formą į gilią kepimo skardą, įpilkite į ją vandens taip, kad jis siektų bent pusę formos viršaus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 100-120 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite teriną iš kepimo skardos, nuvarvinkite šiek tiek susidariusio skysčio, atvėsinkite, tada palikite jį tiesiai formoje ir folijoje šaldytuve, kad su svoriu (1-1,2 kg) bręstų 24 valandas.
Kategorijos