Gausus ožkos plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Gausus ožkos plovas

Ožkiena yra mineralinių medžiagų turtingas ir mažai kaloringas produktas. Iš jos gaminami įvairūs patiekalai: virti, kepti, kebabai ir garnyrai. Vienas iš populiariausių patiekalų su ožkiena yra plovas. Plovas su ožkiena yra skanus ir sotus. Pagaminti tokį patiekalą nebus sunku. Pakankamai sotus patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
195 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.65/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Gausus ožkos plovas Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite porcijomis ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol apskrus, nuolat keisdami mėsos puses.

Žingsnis 2

Gausus ožkos plovas Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - šiaudeliais. Nulupkite česnaką nuo išorinės odelės ir nuplaukite, galvutę palikite sveiką.

Žingsnis 3

Gausus ožkos plovas Žingsnis 3
Į keptuvę su mėsa sudėkite svogūnus ir morkas, retkarčiais pamaišydami viską kartu troškinkite.

Žingsnis 4

Gausus ožkos plovas Žingsnis 4
Kai svogūnai taps skaidrūs, o mėsa auksinė, įberkite druskos, reikiamų prieskonių, česnako ir įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Troškinkite 20 minučių.

Žingsnis 5

Gausus ožkos plovas Žingsnis 5
Sudėkite nuplautus ryžius. Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu, kad ryžiai būtų apsemti 1,5 cm vandens. Virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Kai patiekalas bus paruoštas, leiskite jam garuoti, neatidarykite dangčio iš karto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos