Publikavimo data: 2025-08-19
Gausus ožkos plovas
Ožkiena yra mineralinių medžiagų turtingas ir mažai kaloringas produktas. Iš jos gaminami įvairūs patiekalai: virti, kepti, kebabai ir garnyrai. Vienas iš populiariausių patiekalų su ožkiena yra plovas. Plovas su ožkiena yra skanus ir sotus. Pagaminti tokį patiekalą nebus sunku. Pakankamai sotus patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite porcijomis ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol apskrus, nuolat keisdami mėsos puses.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - šiaudeliais. Nulupkite česnaką nuo išorinės odelės ir nuplaukite, galvutę palikite sveiką.
Žingsnis 3
Į keptuvę su mėsa sudėkite svogūnus ir morkas, retkarčiais pamaišydami viską kartu troškinkite.
Žingsnis 4
Kai svogūnai taps skaidrūs, o mėsa auksinė, įberkite druskos, reikiamų prieskonių, česnako ir įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 5
Sudėkite nuplautus ryžius. Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu, kad ryžiai būtų apsemti 1,5 cm vandens. Virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Kai patiekalas bus paruoštas, leiskite jam garuoti, neatidarykite dangčio iš karto.
Kategorijos