Publikavimo data: 2024-10-21
Gausus plovas su česnakais
Pateiktas plovo gaminimo variantas yra maždaug septynių dešimtmečių senumo. Nepaisant nedidelio amžiaus, šis receptas yra labai populiarus daugelyje pasaulio šalių. Pilavas su česnakais pasirodo esąs labai skanus ir kartu naudingas patiekalas. Pagrindinis šio recepto "akcentas" yra česnakas, kuris išimamas iš paruošto patiekalo ir dedamas į patiekalą, kai jis patiekiamas į stalą. Česnakas šiame gaminimo variante įgauna savotiško saldumo, praranda aštrumą ir kartu išlaiko gydomąsias česnako savybes.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kubeliais. Katile įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir kepkite mėsą, kol ji taps auksinė. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite prie mėsos, kepkite taip pat, kol apskrus. Morkas supjaustykite griežinėliais ir sudėkite, kai tik svogūnai paruduos ir suminkštės. Išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Į katilą suberkite prieskonius: druską, 2 rūšių pipirus (juoduosius ir raudonuosius), kalendrą. Į katilą įpilkite šalto vandens ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite visus ingredientus apie 2 valandas. Praėjus nurodytam laikui, į katilą sudėkite česnaką.
Žingsnis 3
Ryžius gerai nuplaukite ir sudėkite į katilą. Įpilkite karšto vandens, kad vandens lygis būtų 1,5-2 cm virš ryžių lygio. Padidinkite kaitrą, užvirkite ir virkite, kol išgaruos visas skystis. Išmaišykite patiekalą ir išimkite česnaką.
Kategorijos