Gausus plovas su veršiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Gausus plovas su veršiena

Veršiena yra dietinė mėsa. Žmonėms, turintiems nutukimo problemų ir sergantiems virškinimo sistemos ligomis, veršiena yra išeitis. Mėsoje gausu baltymų, ji lengvai virškinama, maistinga, malonaus skonio ir švelnios tekstūros. Kūdikiams veršiena naudojama papildomam maistui ruošti - sriuboms ir tyrelėms.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gausus plovas su veršiena Žingsnis 1
Keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs, sudėkite veršienos gabalėlius, lengvai pakepinkite, sudėkite morkas. Maišydami troškinkite, kol išgaruos mėsos sultys.

Žingsnis 2

Gausus plovas su veršiena Žingsnis 2
Tada į katilą supilkite vandenį taip, kad jis visiškai apsemtų mėsą, pasūdykite, įberkite prieskonių, baravykų, į vidurį įdėkite gerai nuplautą, nenuluptą česnako galvutę. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa bus paruošta, apie 40-50 minučių.

Žingsnis 3

Gausus plovas su veršiena Žingsnis 3
Tada atsargiai sudėkite nuplautus ryžius į katilą ant mėsos padažo, nemaišykite, atsargiai užpilkite ryžius vandeniu, kad apsemtų 1,5 cm, pasūdykite. Virkite uždengę dangtį 30-40 minučių, nemaišykite, kol išgaruos visas vanduo. Tada išjunkite kaitlentę ir išvirtą plovą palikite 20-30 minučių uždengtame puode su uždengtu dangčiu, kad prisitrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos