Gausus Ratatouille su malta mėsa ir Provanso žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Gausus Ratatouille su malta mėsa ir Provanso žolelėmis

Šiuolaikiniai patiekalo variantai į savo pirmtaką panašūs tik daržovių pjaustymo būdu. Juk senasis prancūziškas patiekalas iš pradžių buvo neturtingųjų patiekalas ir buvo gaminamas iš įprastų turimų ingredientų. Ko nepasakysi apie šiuolaikinius restoranų variantus. Šiandien ratatouille kepamas su Mozerella ir triufeliais, ožkos sūriu ir Prosciutto bei garsiuoju itališku sūriu su pelėsiu.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Gausus Ratatouille su malta mėsa ir Provanso žolelėmis Žingsnis 1
Švarius ir sausus baklažanus supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 20-30 minučių pastovėti. Svogūnus supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Gausus Ratatouille su malta mėsa ir Provanso žolelėmis Žingsnis 2
Kepkite baklažanus įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Gausus Ratatouille su malta mėsa ir Provanso žolelėmis Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pasūdykite ir pagardinkite žolelėmis. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio uždėkite maltos mėsos. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais.

Žingsnis 4

Gausus Ratatouille su malta mėsa ir Provanso žolelėmis Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite trupučiu aliejaus ir ratu sudėkite smulkintus baklažanus ir pomidorų žiedus, pakaitomis vieną po kito dėdami visas daržoves. Ant viršaus pabarstykite prieskoniais, pabarstykite druska ir kepkite uždengę folija 50-60 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

Žingsnis 5

Gausus Ratatouille su malta mėsa ir Provanso žolelėmis Žingsnis 5
Kai viskas gerai iškepa, išimkite formą, nuimkite foliją, pabarstykite daržoves tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių pašaukite atgal į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, baklažanų sezonas, žaliasis sezonas, cukinijų sezonas, pomidorų sezonas, paprikų sezonas, ypatingi receptai, Ratatouille, be įprastų alergenų

Kategorijos