Publikavimo data: 2025-08-17
Gausus Ratatouille su malta mėsa ir Provanso žolelėmis
Šiuolaikiniai patiekalo variantai į savo pirmtaką panašūs tik daržovių pjaustymo būdu. Juk senasis prancūziškas patiekalas iš pradžių buvo neturtingųjų patiekalas ir buvo gaminamas iš įprastų turimų ingredientų. Ko nepasakysi apie šiuolaikinius restoranų variantus. Šiandien ratatouille kepamas su Mozerella ir triufeliais, ožkos sūriu ir Prosciutto bei garsiuoju itališku sūriu su pelėsiu.
Žingsnis 1
Švarius ir sausus baklažanus supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 20-30 minučių pastovėti. Svogūnus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Kepkite baklažanus įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pasūdykite ir pagardinkite žolelėmis. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio uždėkite maltos mėsos. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite trupučiu aliejaus ir ratu sudėkite smulkintus baklažanus ir pomidorų žiedus, pakaitomis vieną po kito dėdami visas daržoves. Ant viršaus pabarstykite prieskoniais, pabarstykite druska ir kepkite uždengę folija 50-60 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 5
Kai viskas gerai iškepa, išimkite formą, nuimkite foliją, pabarstykite daržoves tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių pašaukite atgal į orkaitę.
Kategorijos