Publikavimo data: 2024-04-28
Ratatouille su paprika
Ratatouille iš pradžių atsirado dabartinės Nicos apylinkėse ir buvo neturtingų valstiečių patiekalas, kurį vasarą gamindavo iš šviežių daržovių. Paprasta, sveika ir skanu.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Taip pat supjaustykite baklažaną ir du pomidorus.
Žingsnis 2
Sluoksniais išdėliokite supjaustytas daržoves, pabarstykite druska ir paprika. Palikite pailsėti 20-30 minučių.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite česnaką. Susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 4
Dviejų pomidorų kotelio pusėje padarykite kryžminį pjūvį. Sudėkite pomidorus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Lengvai nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus. Pakepinkite česnaką ir svogūną. Sudėkite į keptuvę supjaustytus pomidorus ir palikite troškintis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Į kepimo indo dugną sudėkite su svogūnais ir česnakais troškintus pomidorus. Ant viršaus sudėkite daržoves, pakaitomis cukinijas, baklažanus ir pomidorus. Pabarstykite džiovintais raudonėliais ir lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 7
Kepkite patiekalą 40-50 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Išimkite ratatouille iš orkaitės ir prieš patiekdami palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos