Ratatouille su paprika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Ratatouille su paprika

Ratatouille iš pradžių atsirado dabartinės Nicos apylinkėse ir buvo neturtingų valstiečių patiekalas, kurį vasarą gamindavo iš šviežių daržovių. Paprasta, sveika ir skanu.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
25 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Taip pat supjaustykite baklažaną ir du pomidorus.

Žingsnis 2

Sluoksniais išdėliokite supjaustytas daržoves, pabarstykite druska ir paprika. Palikite pailsėti 20-30 minučių.

Žingsnis 3

Smulkiai supjaustykite česnaką. Susmulkinkite svogūną.

Žingsnis 4

Dviejų pomidorų kotelio pusėje padarykite kryžminį pjūvį. Sudėkite pomidorus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Lengvai nulupkite pomidorus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.

Žingsnis 5

Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus. Pakepinkite česnaką ir svogūną. Sudėkite į keptuvę supjaustytus pomidorus ir palikite troškintis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 6

Į kepimo indo dugną sudėkite su svogūnais ir česnakais troškintus pomidorus. Ant viršaus sudėkite daržoves, pakaitomis cukinijas, baklažanus ir pomidorus. Pabarstykite džiovintais raudonėliais ir lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Žingsnis 7

Kepkite patiekalą 40-50 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Išimkite ratatouille iš orkaitės ir prieš patiekdami palikite 10 minučių pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos