Publikavimo data: 2024-05-19
Ratatouille su bulvėmis
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir supjaustykite jas žiedais. Kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Pirmąjį daržovių sluoksnį, pvz., visas cukinijas, sudėkite ant stalo. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Ant cukinijų dėkite antrąjį sluoksnį kitų daržovių, mūsų atveju - baklažanų. Jis taip pat turėtų būti pasūdytas ir pabarstytas prieskoniais. Kiekvieną naują neutralaus skonio daržovių sluoksnį (bulvės, cukinija, baklažanas) reikės pasūdyti.
Žingsnis 3
Ant baklažanų sudėkite kepintus svogūnus, ant jų sudėkite bulves ir prieskonius, o ant viršaus uždėkite pomidorą.
Žingsnis 4
Tada sudėkite daržoves į kepimo indą. Sudėkite daržovių piramides vieną ant kitos ir užpildykite formą ratu. Česnako skilteles perpjaukite išilgai į kelias skilteles ir atsitiktinai įterpkite jas tarp daržovių sluoksnių.
Žingsnis 5
Kai visos daržovės bus sudėtos, į formą supilkite pomidorų sultis arba pomidorų pastą, atskiestą vandeniu, arba įpilkite adžikos. Neįpilkite per daug skysčio: nepamirškite, kad kepant daržovės atiduos vandenį ir jo lygis pakils iki formos vidurio.
Žingsnis 6
Uždenkite formą folija ir pašaukite į iki 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Žingsnis 7
Patikrinkite patiekalo paruošimą peiliu - daržovės turi būti minkštos.
Kategorijos