Ratatouille su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Ratatouille su bulvėmis

Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
39 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Ratatouille su bulvėmis Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir supjaustykite jas žiedais. Kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Ratatouille su bulvėmis Žingsnis 2
Pirmąjį daržovių sluoksnį, pvz., visas cukinijas, sudėkite ant stalo. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Ant cukinijų dėkite antrąjį sluoksnį kitų daržovių, mūsų atveju - baklažanų. Jis taip pat turėtų būti pasūdytas ir pabarstytas prieskoniais. Kiekvieną naują neutralaus skonio daržovių sluoksnį (bulvės, cukinija, baklažanas) reikės pasūdyti.

Žingsnis 3

Ratatouille su bulvėmis Žingsnis 3
Ant baklažanų sudėkite kepintus svogūnus, ant jų sudėkite bulves ir prieskonius, o ant viršaus uždėkite pomidorą.

Žingsnis 4

Ratatouille su bulvėmis Žingsnis 4
Tada sudėkite daržoves į kepimo indą. Sudėkite daržovių piramides vieną ant kitos ir užpildykite formą ratu. Česnako skilteles perpjaukite išilgai į kelias skilteles ir atsitiktinai įterpkite jas tarp daržovių sluoksnių.

Žingsnis 5

Kai visos daržovės bus sudėtos, į formą supilkite pomidorų sultis arba pomidorų pastą, atskiestą vandeniu, arba įpilkite adžikos. Neįpilkite per daug skysčio: nepamirškite, kad kepant daržovės atiduos vandenį ir jo lygis pakils iki formos vidurio.

Žingsnis 6

Uždenkite formą folija ir pašaukite į iki 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės.

Žingsnis 7

Patikrinkite patiekalo paruošimą peiliu - daržovės turi būti minkštos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, daržovių patiekalai, mažai kalorijų, aštriai, pietūs, vakarienė, baklažanų sezonas, žaliasis sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, paprikų sezonas, jūsų receptai, Ratatouille, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos