Publikavimo data: 2024-02-04
Ratatouille receptas
Iš pradžių ratatouille buvo sėkmingas tik tarp kuklių ūkininkų. Jie patiekalą gamino iš savo daržuose užaugintų daržovių: paprikų, pomidorų, svogūnų, česnakų ir cukinijų. Taip pat dėdavo alyvuogių aliejaus ir bazilikų. Neilgai trukus ratatouille tapo garsiausiu prancūzišku daržovių patiekalu. Ir galbūt sveikiausias dėl al dente - virimo būdo, kuris išsaugo daržovių formą, stangrumą ir didžiausią kiekį vitaminų.
Žingsnis 1
Nulupkite cukiniją, baklažaną ir pomidorus ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Odelę palikite, kad kepant daržovės išliktų tvirtos. Nulupkite svogūną ir česnaką, svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, o česnaką smulkiai sukapokite. Bazilikus nuplaukite.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 2 minutes, tada sudėkite likusias daržoves ir nuolat maišydami pakepinkite 6 minutes.
Žingsnis 3
Sumažinkite kaitrą ir suberkite bazilikus. Virkite daržoves uždengę dangčiu 10 minučių. Pagardinkite ratatouille druska, pipirais, išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos