Ratatouille receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Ratatouille receptas

Iš pradžių ratatouille buvo sėkmingas tik tarp kuklių ūkininkų. Jie patiekalą gamino iš savo daržuose užaugintų daržovių: paprikų, pomidorų, svogūnų, česnakų ir cukinijų. Taip pat dėdavo alyvuogių aliejaus ir bazilikų. Neilgai trukus ratatouille tapo garsiausiu prancūzišku daržovių patiekalu. Ir galbūt sveikiausias dėl al dente - virimo būdo, kuris išsaugo daržovių formą, stangrumą ir didžiausią kiekį vitaminų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
40 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ratatouille receptas Žingsnis 1
Nulupkite cukiniją, baklažaną ir pomidorus ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Odelę palikite, kad kepant daržovės išliktų tvirtos. Nulupkite svogūną ir česnaką, svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, o česnaką smulkiai sukapokite. Bazilikus nuplaukite.

Žingsnis 2

Ratatouille receptas Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 2 minutes, tada sudėkite likusias daržoves ir nuolat maišydami pakepinkite 6 minutes.

Žingsnis 3

Ratatouille receptas Žingsnis 3
Sumažinkite kaitrą ir suberkite bazilikus. Virkite daržoves uždengę dangčiu 10 minučių. Pagardinkite ratatouille druska, pipirais, išmaišykite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos