Gausus vyniotinis su halva pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Gausus vyniotinis su halva

Saldi, kvapni ir labai maistinga halva yra kilusi iš Rytų, tačiau ji žinoma ir mėgstama visame pasaulyje. Halvos receptas buvo išrastas V a. pr. m. e. ir buvo ruošiamas karaliams. Šiandien yra daugybė halvos rūšių - ji ruošiama beveik iš bet kokių vaisių, daržovių, riešutų, sėklų ir grūdų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
434 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
30 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gausus vyniotinis su halva Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į miltus suberkite sodą, druską ir vanilinį cukrų. Sudėkite sviestą ir suminkykite į trupinius. Sudėkite riaženką, grietinę ir 1 kiaušinį, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą vienai valandai.

Žingsnis 2

Gausus vyniotinis su halva Žingsnis 2
Padalykite tešlą į dvi dalis ir plonai iškočiokite. Aptepkite ištirpintu sviestu, apibarstykite ištirpinta halva ir suvyniokite. Išminkykite.

Žingsnis 3

Gausus vyniotinis su halva Žingsnis 3
Aptepkite vyniotinį kiaušinio tryniu ir supjaustykite į ritinėlius. Kepkite orkaitėje 30 minučių 200 C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos