Publikavimo data: 2024-05-26
Gausus vyniotinis su halva
Saldi, kvapni ir labai maistinga halva yra kilusi iš Rytų, tačiau ji žinoma ir mėgstama visame pasaulyje. Halvos receptas buvo išrastas V a. pr. m. e. ir buvo ruošiamas karaliams. Šiandien yra daugybė halvos rūšių - ji ruošiama beveik iš bet kokių vaisių, daržovių, riešutų, sėklų ir grūdų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į miltus suberkite sodą, druską ir vanilinį cukrų. Sudėkite sviestą ir suminkykite į trupinius. Sudėkite riaženką, grietinę ir 1 kiaušinį, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą vienai valandai.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į dvi dalis ir plonai iškočiokite. Aptepkite ištirpintu sviestu, apibarstykite ištirpinta halva ir suvyniokite. Išminkykite.
Žingsnis 3
Aptepkite vyniotinį kiaušinio tryniu ir supjaustykite į ritinėlius. Kepkite orkaitėje 30 minučių 200 C temperatūroje.
Kategorijos