Publikavimo data: 2024-10-12
Gausūs wok makaronai su vištiena ir daržovėmis
Kiniškuose WOK makaronuose gausu skonių, prieskonių, lengvų, bet troškintų daržovių. Šiame recepte japoniškas terijakio padažas, į kurio sudėtį įeina sojų padažas, sakė ir cukrus, buvo atsakingas už skonio suteikimą. Apskritai patiekalas sudarytas iš kelių pasaulio virtuvių ir gaminimo būdų akcentų. Galbūt tai ir yra jo skonio paslaptis - tonai ir atspalviai, ryškios ir prislopintos vieno ar kito ingrediento linijos.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Paruoškite marinatą iš 3 šaukštų terijakio ir smulkinto česnako. Palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Morkas, cukiniją ir papriką supjaustykite juostelėmis. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Žingsnis 3
Keptuvėje ant didelės ugnies kepkite mėsą, kol ji bus pusiau iškepusi. Tai trunka apie 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Į mėsą sudėkite daržoves ir taip pat ant didelės ugnies virkite, kol jos taps al dente. Tai užtruks apie 7 minutes (kai morkos bus minkštos).
Žingsnis 5
Makaronus į wok keptuvę dėkite paskutinius. Tada supilkite terijakio padažą (3-8 valgomuosius šaukštus). Išmaišykite, palaikykite ant ugnies vieną minutę ir išjunkite. Palikite 5 minutes, kad prisitrauktų.
Kategorijos