Publikavimo data: 2024-05-25
Gedza su kiauliena
Japoniški kepti koldūnai iš labai plonos tešlos su įvairiais įdarais - gedza - paplito Japonijoje Antrojo pasaulinio karo metais po karinių konfliktų su Kinija. Nuo to laiko jie tapo tokie populiarūs, kad Japonijoje yra ne tik specializuotų restoranų, kuriuose patiekiami įvairūs gedza, bet ir ištisi miestai su daugybe įstaigų, kuriose mokomasi gedza istorijos ir mokomasi juos gaminti. Garsiausia gedza rūšis yra kepti koldūnai su kiauliena ir kopūstais.
Žingsnis 1
Užminkykite gyoza tešlą. Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, ryžių miltus, kukurūzų ir bulvių krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite kiaušinio baltymą ir išmaišykite. Sumaišykite vandenį ir sezamų aliejų, supilkite į tešlą ir minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga. Jei reikia, dar galite įberti daugiau kvietinių miltų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite koldūnams skirtą įdarą. Sumaišykite kopūstus, kiaulieną, česnakus ir žaliuosius svogūnus, supilkite sezamų aliejų, sojų ir žuvies padažus, pipirus, druską ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Formuokite gedza koldūnus. Pabarstykite stalą krakmolu. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir išpjaukite 10 cm apskritimus. Arbatiniu šaukšteliu šaukšteliu sukrėskite maltos mėsos, tešlos kraštus suvilgykite vandeniu ir užspauskite juos, padarydami vienodas klostes aplink kraštą, o tešlos perteklių nukirpkite žirklėmis.
Žingsnis 4
Paruoškite gyoza. Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų, įpilkite truputį krakmolo ir kepkite gizą 3-4 minutes, kol ji taps auksinė. Į keptuvės dugną įpilkite ploną sluoksnį vandens ir kepkite koldūnus po dangčiu, kol jie taps permatomi. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Kategorijos