Publikavimo data: 2024-09-16
Geros žuvies salotos
Žuvies, daržovių, kiaušinių ir šviežių salotų lapų derinys duoda nuostabų rezultatą. Norint paruošti šias salotas, prieš tai reikia pasūdytame vandenyje išvirti šparagines pupeles. Kad išvirtos jos neprarastų spalvos, jos perliejamos šaltu vandeniu. Be pupelių, taip pat reikia išvirti bulves ir kiaušinius. Salotas geriau pagardinti alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Puode verdančiame pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite apskritimais. Kitame puode išvirkite šparagines pupeles. Tada nusausinkite jas sietelyje ir perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Į nedidelį puodą įpilkite šalto vandens ir įmuškite kiaušinius. Virkite 8-10 minučių, kol kietai išvirs, nusausinkite ir atvėsinkite. Nulupkite lukštus ir supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 3
Sudėkite žuvies salotas. Paimkite gilią salotinę arba didelę plokščią lėkštę. Ant dugno sudėkite salotų mišinį, ant viršaus bulves, tada šparagines pupeles, alyvuoges, ančiuvių filė, pomidorus, paprikas, tuną, kiaušinius ir česnaką. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kategorijos