Publikavimo data: 2024-06-08
Glazunya su žuvimi (Bulvių paplotėliai su kiaušiniene ir lašiša)
Bulviniai paplotėliai su kiaušiniene ir lašiša - tai plokštainis (paplotėlis), pagamintas iš bulvių košės, virtos su sviestu, svogūnais, citrinos sultimis, rūgpieniu ir prieskoniais. Šis patiekalas pasižymi subtiliu, žaviu ir traškiu skoniu. Kiaušinienė ir lašišos griežinėliai sujungia visus ingredientus tarpusavyje. Prieskoniai suteikia aromatingą ir pikantišką skonį.
Žingsnis 1
Paimkite puodą ir pripilkite į jį vandens. Tada sudėkite į jį nuluptas bulves ir pastatykite ant ugnies, kad užvirtų. Kai bulvės išvirs, sutrinkite jas trintuvu, kol taps košelė. Kai bulvių košė šiek tiek atvės, suberkite kvietinius miltus ir trinkite plaktuvu, kol neliks sausų miltų dalelių. Mišinys nebus vientisas.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite jį į bulvių masę. Įdėkite 25 g sviesto, kepimo miltelių, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį ir gerai išmaišykite. Bulvių mišinį padalykite į 4 lygias dalis ir suformuokite apvalius 1,5-2 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir ant vidutinės ugnies įkaitinkite 50 g sviesto. Gautus bulvių pyragėlius kepkite ant silpnos ugnies 10 minučių, po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Į dubenį įmuškite 5 kiaušinius. Sumaišykite su žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite 50 g sviesto. Sumažinkite ugnį iki silpnos, supilkite kiaušinių masę ir kas 5-10 sekundžių maišydami kepkite kiaušinienę, kol ji beveik sustings.
Žingsnis 5
Visus paruoštus patiekalus sudėkite į lėkštę. Supjaustykite lašišą nedideliais griežinėliais ir sudėkite į lėkštes. Taip pat įdėkite vandens kruopų.
Kategorijos