Publikavimo data: 2024-05-25
Glazūruotas beurre blanc padažu ir estragonais
"Beur Blanc" yra populiarus prancūziškas padažas iš sviesto ir baltojo sauso vyno. Įdėkite jo į įprastą glazūruotą kiaušinį, papuoškite žolelėmis ir turėsite patiekalą, panašų į restorano patiekalą, o ne paprastus keptus kiaušinius. Šiam padažui gaminti geriausia naudoti sviestą, kurio riebalų procentinė dalis yra ne mažesnė kaip 82,5 proc. Naudokite kokybišką baltąjį sausą vyną, nes jo skonio natos padaže bus labai svarbios.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti "Beur Blanc" padažą. Sviestą supjaustykite kubeliais, o askaloninius česnakus smulkiai sukapokite. Estragono šakeles palikite nesusmulkintas.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustytus askaloninius česnakus ir estragono šakeles sudėkite į puodą, supilkite baltąjį vyną ir išgarinkite 75 % vyno. Išimkite estragonus ir įpilkite 1 valgomąjį šaukštą dvigubos grietinėlės.
Žingsnis 3
Pradėkite intensyviai plakti plaktuvu ir palaipsniui į puodą sudėkite sviestą. Pagrindinė užduotis - pasiekti, kad padažas būtų purus ir vientisos tekstūros.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite kiaušinius. Pagardinkite druska. Ant viršaus išdėliokite špinatų žiedynus.
Žingsnis 5
Kiaušinius ant vos aukštesnės nei širdis kaitros kepkite 2 minutes, tada atsargiai apipilkite vandeniu ir 30 sekundžių uždenkite dangčiu, kad garai padengtų glazūros paviršių. Nuimkite dangtį ir virkite dar 1 minutę.
Žingsnis 6
Išimkite su glajumi į lėkštę ir papuoškite "Beur Blanc" padažu.
Kategorijos