Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-02

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas

Kepti baklažanai yra labai populiarūs tarp geros mitybos gerbėjų ir visų skanaus bei sveiko maisto mėgėjų. Daržovės minkštimas būna švelnus, sultingas ir sotus, nereikalaujantis padažo ar prieskonių priedų. Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip garnyras prie karšto mėsos patiekalo.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus, nuplaukite daržoves ir rukolą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Žingsnis 2

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas Žingsnis 2
Baklažano odelėje padarykite ilgus pjūvius. Jei norite įdėti daugiau įdaro, pašalinkite dalį minkštimo.

Žingsnis 3

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas Žingsnis 3
Smulkiais kubeliais supjaustykite pomidorą ir fetą.

Žingsnis 4

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite baklažanų įdarą: pomidorus, fetą ir rukolą.

Žingsnis 5

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas Žingsnis 5
Įdarą išmaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

Žingsnis 6

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas Žingsnis 6
Tuo tarpu baklažaną suvyniokite į foliją.

Žingsnis 7

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas Žingsnis 7
Baklažanus kepkite 15-20 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 8

Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas Žingsnis 8
Sudėkite baklažaną ant lėkštės ir atsargiai paskirstykite įdarą tarp skaidulų. Papuoškite vyšnių puselėmis ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos