Publikavimo data: 2024-01-02
Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola receptas
Kepti baklažanai yra labai populiarūs tarp geros mitybos gerbėjų ir visų skanaus bei sveiko maisto mėgėjų. Daržovės minkštimas būna švelnus, sultingas ir sotus, nereikalaujantis padažo ar prieskonių priedų. Kepti baklažanai su fetos sūriu ir rukola gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip garnyras prie karšto mėsos patiekalo.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus, nuplaukite daržoves ir rukolą, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Žingsnis 2
Baklažano odelėje padarykite ilgus pjūvius. Jei norite įdėti daugiau įdaro, pašalinkite dalį minkštimo.
Žingsnis 3
Smulkiais kubeliais supjaustykite pomidorą ir fetą.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite baklažanų įdarą: pomidorus, fetą ir rukolą.
Žingsnis 5
Įdarą išmaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 6
Tuo tarpu baklažaną suvyniokite į foliją.
Žingsnis 7
Baklažanus kepkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 8
Sudėkite baklažaną ant lėkštės ir atsargiai paskirstykite įdarą tarp skaidulų. Papuoškite vyšnių puselėmis ir patiekite.
Kategorijos