Publikavimo data: 2024-06-23
Gluhwein
Karštas vynas su prieskoniais yra beveik seniausias gėrimas žmonijos istorijoje. Jis buvo vartojamas šaltais žiemos vakarais sušilti, keliautojams po ilgos kelionės atgauti jėgas, gydyti fizinius negalavimus ir dvasines žaizdas. Norint pasigaminti kvapnaus karšto vyno, tereikia butelio vyno, šiek tiek vaisių ir paruošto prieskonio, kuriame yra visi reikalingi prieskoniai. Jei norite, karštą vyną galite pagardinti medumi, įpilti šlakelį vaistažolių balzamo arba vaisių sulčių.
Žingsnis 1
Sumaišykite karšto vyno ingredientus. Atidarykite vyno butelį, supilkite vyną į puodą. Į vyną sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir apelsiną. Suberkite karšto vyno prieskonius ir cukrų ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite karštą vyną. Puodą su vynu, vaisiais ir prieskoniais pastatykite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite stebėdami, kol paviršiuje pasirodys pirmieji virimo požymiai. Nedelsdami nukelkite puodą nuo ugnies ir samčiu supilkite karštąjį vyną į stiklines.
Kategorijos