Publikavimo data: 2025-08-18
Graikiškas mėsainis
XX a. trečiajame dešimtmetyje SSRS prekybos ministras Anastasas Mikojanas po verslo kelionės į JAV bandė pradėti mėsainių gamybą Sovietų Sąjungoje. Buvo nupirktos specialios kepimo mašinos ir gatvės keptuvės. Tačiau idėja neįsitvirtino. Šiandien tokie sumuštiniai parduodami ant kiekvieno kampo. Tačiau jie ne visada yra skanūs. Paruoškite namuose pagal šį gardžios graikiškos mėsainės su įdaru, kuris tiesiog tirpsta burnoje, receptą.
Žingsnis 1
Iškepkite bandeles. Sumaišykite šiltą pieną ir vandenį. Supilkite cukrų ir druską ir išmaišykite. Sudėkite mieles ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite. Palikite 10 minučių pastovėti. Dalimis supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu. Palikite valandą pastovėti. Kai tešla bus paruošta, suformuokite 10 1,5 cm apvalių pyragėlių ir sudėkite ant kepimo skardos. Sumaišykite kiaušinio trynį su vandeniu ir aptepkite paplotėlius. Palikite pastovėti 10 minučių. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Keksiukus perpjaukite į dvi dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes, kol taps skaidrus. Sudėkite špinatus. Kepkite dar minutę. Nuimkite keptuvę nuo kaitvietės, sudėkite fetos sūrį ir krapus. Pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Iš maltos mėsos suformuokite 8 plokščius kotletus. Ant 4 iš jų dėkite įdaro, o ant viršaus uždėkite kitas puseles. Užspauskite kraštus. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies, kol iškeps.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į graikišką jogurtą įpilkite alyvuogių aliejaus. Supilkite citrinos sultis. Pagardinkite česnaku, druska, pipirais, krapais ir išmaišykite.
Kategorijos