Graikiškas mėsainis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Graikiškas mėsainis

XX a. trečiajame dešimtmetyje SSRS prekybos ministras Anastasas Mikojanas po verslo kelionės į JAV bandė pradėti mėsainių gamybą Sovietų Sąjungoje. Buvo nupirktos specialios kepimo mašinos ir gatvės keptuvės. Tačiau idėja neįsitvirtino. Šiandien tokie sumuštiniai parduodami ant kiekvieno kampo. Tačiau jie ne visada yra skanūs. Paruoškite namuose pagal šį gardžios graikiškos mėsainės su įdaru, kuris tiesiog tirpsta burnoje, receptą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškas mėsainis Žingsnis 1
Iškepkite bandeles. Sumaišykite šiltą pieną ir vandenį. Supilkite cukrų ir druską ir išmaišykite. Sudėkite mieles ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite. Palikite 10 minučių pastovėti. Dalimis supilkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu. Palikite valandą pastovėti. Kai tešla bus paruošta, suformuokite 10 1,5 cm apvalių pyragėlių ir sudėkite ant kepimo skardos. Sumaišykite kiaušinio trynį su vandeniu ir aptepkite paplotėlius. Palikite pastovėti 10 minučių. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Keksiukus perpjaukite į dvi dalis.

Žingsnis 2

Graikiškas mėsainis Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes, kol taps skaidrus. Sudėkite špinatus. Kepkite dar minutę. Nuimkite keptuvę nuo kaitvietės, sudėkite fetos sūrį ir krapus. Pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Graikiškas mėsainis Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Iš maltos mėsos suformuokite 8 plokščius kotletus. Ant 4 iš jų dėkite įdaro, o ant viršaus uždėkite kitas puseles. Užspauskite kraštus. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies, kol iškeps.

Žingsnis 4

Graikiškas mėsainis Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į graikišką jogurtą įpilkite alyvuogių aliejaus. Supilkite citrinos sultis. Pagardinkite česnaku, druska, pipirais, krapais ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita duona, mėsainiai, įspūdingas receptas, lengva, per 15 minučių, aštrus, užkandis, česnakų sezonas, be bendrų alergenų, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos