Publikavimo data: 2024-10-12
Graikiškos salotos su upėtakiu ir fetakso sūriu
Graikiškas sūris originaliu pavadinimu "Fetxa" šiek tiek primena Filadelfiją arba šviežią "Shavra". Jis yra tokios pat minkštos konsistencijos, tačiau "Fetxa" yra toks pat sūrus kaip ir įprastas sūris. Todėl jis dažnai naudojamas graikiškose salotose. Kad pjaustant fetaksos sūris neliptų prie peilio, įdėkite jį į šaldiklį 7-10 minučių.
Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite agurkus, pomidorus ir paprikas. Salotų spalvai subalansuoti rinkitės oranžines arba raudonąsias paprikas.
Žingsnis 2
Švelniai pasūdytą upėtakį supjaustykite kubeliais ir pradėkite sluoksniuoti supjaustytas daržoves ir žuvį į lėkštes, kuriose planuojate patiekti salotas.
Žingsnis 3
Pirmasis sluoksnis - nuplauti ir išdžiovinti salotų lapai. Antrasis sluoksnis - pjaustytų agurkų, pomidorų ir paprikų mišinys, po to - žuvies kubeliai.
Žingsnis 4
Iš šaldiklio išimkite fetakso sūrį, supjaustykite jį griežinėliais ir paskleiskite ant salotų paviršiaus. Sudėkite alyvuoges ir užpilkite padažu.
Žingsnis 5
Padažui paruošti nedideliame, bet giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą, graikiškas žoleles, alyvuogių sūrymą ir pusės citrinos sultis.
Kategorijos