Graikiškos salotos su upėtakiu ir fetakso sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Graikiškos salotos su upėtakiu ir fetakso sūriu

Graikiškas sūris originaliu pavadinimu "Fetxa" šiek tiek primena Filadelfiją arba šviežią "Shavra". Jis yra tokios pat minkštos konsistencijos, tačiau "Fetxa" yra toks pat sūrus kaip ir įprastas sūris. Todėl jis dažnai naudojamas graikiškose salotose. Kad pjaustant fetaksos sūris neliptų prie peilio, įdėkite jį į šaldiklį 7-10 minučių.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su upėtakiu ir fetakso sūriu Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite agurkus, pomidorus ir paprikas. Salotų spalvai subalansuoti rinkitės oranžines arba raudonąsias paprikas.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su upėtakiu ir fetakso sūriu Žingsnis 2
Švelniai pasūdytą upėtakį supjaustykite kubeliais ir pradėkite sluoksniuoti supjaustytas daržoves ir žuvį į lėkštes, kuriose planuojate patiekti salotas.

Žingsnis 3

Graikiškos salotos su upėtakiu ir fetakso sūriu Žingsnis 3
Pirmasis sluoksnis - nuplauti ir išdžiovinti salotų lapai. Antrasis sluoksnis - pjaustytų agurkų, pomidorų ir paprikų mišinys, po to - žuvies kubeliai.

Žingsnis 4

Graikiškos salotos su upėtakiu ir fetakso sūriu Žingsnis 4
Iš šaldiklio išimkite fetakso sūrį, supjaustykite jį griežinėliais ir paskleiskite ant salotų paviršiaus. Sudėkite alyvuoges ir užpilkite padažu.

Žingsnis 5

Graikiškos salotos su upėtakiu ir fetakso sūriu Žingsnis 5
Padažui paruošti nedideliame, bet giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą, graikiškas žoleles, alyvuogių sūrymą ir pusės citrinos sultis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos