Publikavimo data: 2024-06-22
Greita bulvių košė su muskato riešutu ir pienu
Norint įprastą šeimos vakarienę ar pietus paversti švente, reikia daug pastangų ir pinigų. Tačiau tai nėra visiška tiesa. Kartais vienas nedidelis "prieskonis" gali suteikti kasdieniam maistui ypatingų spalvų. Tokia "žiežirba" gali būti muskato riešutas.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite griežinėliais, kad greičiau išvirtų.
Žingsnis 2
Bulves užpilkite karštu vandeniu, kurį prieš tai pašildykite virdulyje. Taip vanduo užvirs greičiau. Virkite ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu.
Žingsnis 3
Maždaug po 10 minučių bulvės išvirs. Nupilkite vandenį. Į puodą sudėkite sviestą, pieną ir žiupsnelį malto muskato riešuto. Sutrinkite ir išmaišykite rankiniu trintuvu.
Žingsnis 4
Bulvių košę sudėkite į lėkštę. Ant viršaus pabarstykite džiovintais krapais ir papuoškite per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais. Sutrinkite pipirų mišinį trintuve ir pagardinkite pagal skonį.
Kategorijos