Greita focaccia pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Greita focaccia

Focaccia - tai skani itališka plokščia duona iš mielinės arba neraugintos tešlos su įdaru. Jis laikomas picos protėviu. Senovės romėnai tokią duoną kepė pelenuose, šiuolaikiniai italai patiekalą gamina orkaitėje. Abu procesai užima daug laiko. Receptą galite supaprastinti ir keptuvėje greitai paruošti focaccia iš nemielinės tešlos su sūrio ir rūkytos dešros įdaru. Taip gaunama focaccia rūšis, vadinama Focaccia di Recco.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greita focaccia Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite pieną, vandenį, cukrų, druską, kepimo miltelius ir miltus. Išminkykite.

Žingsnis 2

Greita focaccia Žingsnis 2
Paruoškite greitą focaccia. Peiliu supjaustykite tešlą į dvi dalis - vieną didesnę ir vieną mažesnę. Didesnę dalį iškočiokite į keptuvės dydžio apskritimą. Antrąją tešlos dalį iškočiokite ir atidėkite į šalį. Keptuvę patepkite aliejumi. Tešlą paskleiskite, padarydami žemus kraštus. Aptepkite pomidorų pasta ir ant viršaus tolygiai paskleiskite saliamio ir sūrio. Ant įdaro uždėkite antrąjį tešlos lakštą. Apatinio sluoksnio šonus užspauskite viršutiniu sluoksniu. Viršų apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir patepkite šepetėliu. Kepkite po dangčiu po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos