Publikavimo data: 2025-08-18
Greita grikių duona
Kai nėra laiko virti klasikinio plovo, o atsargose tik grikiai.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles virkite, kol suminkštės. Į sultinį galima įdėti šaknų ir žolelių.
Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, sutarkuokite morkas ir kubeliais supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Kepkite morkas augaliniame aliejuje, kol suminkštės, o svogūną - kol taps skaidrus.
Žingsnis 4
Grikius nukoškite ir nuplaukite šaltu vandeniu, kol taps skaidrūs.
Žingsnis 5
Kai vištiena išvirs, atskirkite ją nuo kaulų, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę kartu su morkomis ir svogūnais. Kepkite ant didelės ugnies nuolat maišydami 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Sudėkite grikius į keptuvę su kepimo ingredientais ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies 5-7 minutes. Dėl tokio kepimo grikiai taps traškūs ir nesusidarys košė. Sultinį pasūdykite, pagal skonį įberkite prieskonių ir užpilkite ant grikių santykiu 1:2, 2 puodeliams grikių - 4 puodeliai sultinio. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies, kol grikiai sugers sultinį (10-15 min.). Kai sugeria visą skystį, išjunkite ir palikite troškintis po dangčiu dar 10-15 minučių.
Žingsnis 8
Gausite sultingus, traškius grikius. Gero apetito!
Kategorijos