Publikavimo data: 2024-10-21
Greita ir skani šavarma su vištiena, sūriu ir daržovėmis
Šavarma, nepelnytai tapusi nesveiko gatvės maisto prototipu, nėra tokia jau nesveika. Ji atkeliavo pas mus iš Artimųjų Rytų, kur sveiki produktai yra gerbiami. Beje, šavarmos nebūtina pirkti gatvėje. Visus šiuos produktus galima naudoti naminės šavarmos gamybai. Tai mėsa, prieskoniai, padažai, daržovių salotos. Su jais visada galima improvizuoti, susikurti savo skonį ir savo aromatą. Rezultatas - išbaigtas patiekalas pietums, vakarienei ar užkandžiui.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Sudėkite vištienos prieskonius, sojų padažą ir išmaišykite. Palikite 20 minučių, tada kepkite augaliniame aliejuje, kol iškeps.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite plonais griežinėliais. Agurkus perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais. Juodąjį sūrį supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 3
Česnakinį padažą užtepkite ant pitos lakšto. Ant vienos pitos pusės paskleiskite mėsą, saldžiąsias paprikas, agurkus, sūrį ir uždenkite salotų lapu. Suvyniokite pitą, pirmiausia užlenkdami kraštus šonuose, o tada susukite.
Žingsnis 4
Šavarmą dėkite ant keptuvės be aliejaus. Kepkite po 3-5 minutes iš abiejų pusių. Taip pat galite naudoti orkaitę ir kepti po griliu.
Kategorijos