Publikavimo data: 2024-05-26
Greita lazanija
Italijos Emilijos-Romanijos regionas laikomas lazanijos gimtine. Tačiau lazanijos receptas leidžia eksperimentuoti ir naudoti įvairius produktus, todėl kiekviena Italijos provincija turi savo versiją, kuri skiriasi įdaru ir tešlos paruošimo ypatumais. Tačiau visus receptus sieja viena bendra taisyklė - tešla gaminama iš kietųjų kviečių. Šiuo metu parduotuvėse parduodami jau paruošti lazanijos lakštai, kurie gerokai sutrumpina gaminimo laiką.
Žingsnis 1
Paruoškite padažo užpilą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir lengvai pakepinkite jį keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite kartu su svogūnais 3-4 minutes. Į maltą mėsą supilkite vyną ir pomidorų pastą, įberkite druskos ir pipirų. Maišykite, kol beveik visas skystis išgaruos ir mišinys sutirštės.
Žingsnis 2
Sudėkite ir iškepkite lazaniją. Ant formos dugno dėkite kelis lazanijos lakštus. Ant viršaus užtepkite maltos mėsos ir pabarstykite sūriu. Uždenkite lazanijos lakštais. Pakartokite su faršu ir sūriu. Padarykite kelis tokius sluoksnius, paskutinį sluoksnį pabarstykite tik sūriu. Įdėkite formą su lėkšte į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Jei viršus pradeda degti, uždenkite jį folija.
Kategorijos