Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais

Paprastai, norint paruošti šavarmą, mėsą reikia ilgai marinuoti, todėl prarandamas noras gaminti šį maistingą patiekalą namuose. Mes pasirinkome kalakutieną, kuri žaibiškai sugeria marinatą, todėl skanios ir sveikos šavarmos ilgai laukti nereikės.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais Žingsnis 1
Kalakutieną supjaustykite nedideliais griežinėliais ir pabarstykite prieskoniais. Kruopščiai išmaišykite ir palikite kelias minutes pastovėti po dangčiu. Tuo metu kaip tik paruošite morkas ir kopūstus.

Žingsnis 2

Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite korėjietiška arba įprasta tarka. Pekino kopūstus supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis. Sudėkite ir sumaišykite daržoves.

Žingsnis 3

Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus apskritimais arba jų puselėmis. Jei reikia, juos šiek tiek pasūdykite.

Žingsnis 4

Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais Žingsnis 4
Kepkite kalakutienos filė keptuvėje, kol taps auksinės spalvos, bet ne ilgiau kaip 10 minučių. Jei gabaliukai per dideli, iškepę galite juos supjaustyti plonesnėmis juostelėmis.

Žingsnis 5

Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais Žingsnis 5
Ant pitos bet kokia tvarka išdėliokite kopūstus, morkas, agurkus ir keptą mėsą. Stenkitės palikti 3 cm kraštus, kad būtų lengviau suvynioti šavarmą. Ant įdaro užpilkite majonezo ir kečupo.

Žingsnis 6

Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais Žingsnis 6
Suvyniokite vyniotinį taip, kad visas įdaras liktų viduje. Suktinukus kepkite ant keptuvės arba grilio, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos