Publikavimo data: 2024-10-13
Greita šašarma su kalakutiena ir kopūstais
Paprastai, norint paruošti šavarmą, mėsą reikia ilgai marinuoti, todėl prarandamas noras gaminti šį maistingą patiekalą namuose. Mes pasirinkome kalakutieną, kuri žaibiškai sugeria marinatą, todėl skanios ir sveikos šavarmos ilgai laukti nereikės.
Žingsnis 1
Kalakutieną supjaustykite nedideliais griežinėliais ir pabarstykite prieskoniais. Kruopščiai išmaišykite ir palikite kelias minutes pastovėti po dangčiu. Tuo metu kaip tik paruošite morkas ir kopūstus.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite korėjietiška arba įprasta tarka. Pekino kopūstus supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis. Sudėkite ir sumaišykite daržoves.
Žingsnis 3
Supjaustykite agurkus apskritimais arba jų puselėmis. Jei reikia, juos šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 4
Kepkite kalakutienos filė keptuvėje, kol taps auksinės spalvos, bet ne ilgiau kaip 10 minučių. Jei gabaliukai per dideli, iškepę galite juos supjaustyti plonesnėmis juostelėmis.
Žingsnis 5
Ant pitos bet kokia tvarka išdėliokite kopūstus, morkas, agurkus ir keptą mėsą. Stenkitės palikti 3 cm kraštus, kad būtų lengviau suvynioti šavarmą. Ant įdaro užpilkite majonezo ir kečupo.
Žingsnis 6
Suvyniokite vyniotinį taip, kad visas įdaras liktų viduje. Suktinukus kepkite ant keptuvės arba grilio, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos