Publikavimo data: 2024-10-14
Greita šavarma su česnakiniu padažu
Šavarma yra toks populiarus patiekalas, kuris buvo išrastas Vokietijoje dėl paprasto atsitiktinumo. Šavarma yra mėgstamas užkandis ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Sultinga, skani, pikantiška šavarma verta kiekvieno dėmesio.
Žingsnis 1
Dubenėlyje sumaišykite druską ir česnako miltelius. Vištienos filė apvoliokite prieskoniais. Išimkite keptuvę, pastatykite ją ant ugnies, įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite vištienos filė iš abiejų pusių, kol iškeps (po 8 min. iš kiekvienos pusės). Tada išimkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos. Nulupkite česnaką, kaip norite, ir įspauskite jį per česnakų presą į dubenį su kiaušiniais. Viską gerai išmaišykite panardinamuoju trintuvu, plona srovele supilkite avokadų aliejų. Jei mikserio neturite, naudokite šakutę ir viską gerai suplakite, kol viskas išbrinks.
Žingsnis 3
Pomidorus, agurką ir saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite baltagūžius kopūstus. Paimkite lavašo lakštą, 3-4 cm nuo krašto išdėliokite pomidorus, agurką, saldžiąją papriką, susmulkintą kopūstą. Ant viršaus sudėkite mėsą, užpilkite majonezu ir kečupu. Užpilkite kiaušinių padažu. Susukite šavarmą į voką ir kepkite ant sausos keptuvės ant vidutinės ugnies po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Kategorijos