Greitai rauginti kopūstai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Greitai rauginti kopūstai

Greitai rauginti kopūstai stiklainyje yra įprastas pasaulio virtuvės patiekalas, o Rusijoje į jį įnešė savų įdomių ypatumų. Pavyzdžiui, pagrindinis rauginimo pradžios ingredientas buvo ruginiai miltai, nuo kurių prasidėdavo rūgimo procesas susidarant pieno rūgščiai. Taip pat tik Rusijoje sugalvota raugintus kopūstus džiovinti. XIX a. Suzdalėje buvo ištisos džiovyklos, kuriose ši skani daržovė buvo džiovinama kariuomenei ir laivynui. Tai buvo labai patogu - produktas mažai svėrė ir jį buvo lengva laikyti.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
49 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.85/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greitai rauginti kopūstai Žingsnis 1
Supjaustykite kopūstus ir daržoves. Sultingąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite morkas, paprikas ir kopūstus į gilų dubenį ir sumaišykite.

Žingsnis 2

Greitai rauginti kopūstai Žingsnis 2
Paruoškite sūrymą. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, suberkite cukrų ir druską, saulėgrąžų aliejų ir pavirkite 2 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite actą.

Žingsnis 3

Greitai rauginti kopūstai Žingsnis 3
Palikite kopūstus raugti. Kopūstus ir daržoves užpilkite karštu sūrymu, įmeskite lauro lapą ir pipirų žirnelius, išmaišykite ir nuspauskite. Norėdami tai padaryti, kopūstus uždenkite plokščia lėkšte ir ant viršaus pastatykite stiklainį su vandeniu. Palikite kopūstus raugti kambario temperatūroje 3 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos