Publikavimo data: 2024-06-08
Greitas bagetės receptas
Prancūziška bagetė - labai skani duona, kurios pluta traški, o minkštas minkštimas švelnus ir purus. Ją paruošti pagal klasikinį receptą užtrunka ilgai. Tešla gaminama su gyvomis mielėmis. Ji ilgai brandinama ir brandinama. Bagetę galima paruošti daug paprasčiau, bet ne mažiau skanią - iš kefyro ir sodos. Šiame recepte naudojami ruginiai miltai, avižų sėlenos, sezamo ir linų sėklos. Tokia bagetė išeina ne tik greitai, bet ir labai sveika.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Supilkite aliejų, druską ir prieskonius. Suplakite plaktuvu. Supilkite kefyrą. Išmaišykite. Sumaišykite linų sėklas su puse miltų, sėlenomis ir soda. Kiaušinių ir kefyro mišinį sumaišykite su sausais ingredientais. Supilkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Ji turėtų būti lipni prie rankų.
Žingsnis 2
Paruoškite greitą bagetę. Drėgnomis rankomis suformuokite bagetę. Ant viršaus peiliu padarykite įstrižinius pjūvius. Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Kategorijos