Publikavimo data: 2025-08-16
Greitas bulguro garnyras
Greitas garnyras prie mėsos gali būti gaminamas iš bulguro. Tai gintaro spalvos grūdai, gaminami iš kviečių grūdų, populiarūs Artimuosiuose Rytuose, Vidurinėje Azijoje ir Indijoje. Bulguras nuo kitų grūdų skiriasi tuo, kad yra perdirbamas. Jis verdamas garuose, džiovinamas ir smulkinamas. Šis būdas leidžia išsaugoti daugumą naudingų medžiagų ir sutrumpinti virimo laiką. Prieš verdant kruopas tereikia nuplauti. Norėdami pasigaminti lengvo riešutų skonio garnyrą, prieš kepdami bulgurą su daržovėmis pakepinkite aliejuje.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite morkas ir svogūnus. Maišydami pakepinkite 1 minutę. Supilkite paprikas ir žaliuosius žirnelius. Išmaišykite ir toliau kepkite 2 minutes. Sudėkite česnaką ir kepkite 3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite greitą bulguro garnyrą. Į keptuvėje esančias daržoves suberkite bulgurą ir išmaišykite. Supilkite karštą vandenį ir užvirinkite. Švelniai išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite ir virkite 15-20 minučių, kol bulguras išvirs.
Kategorijos