Publikavimo data: 2024-06-09
Greitas kiaulienos ir pitos pyragas
Kiaulienos su pita pyragas - tai pavyzdys patiekalo, kurį galima greitai ir lengvai paruošti, tačiau kuris pasižymi puikiu skoniu ir tekstūra. Pyragas turi traškią plutelę, o jo viduje - mėsos, aromatingas įdaras, kvapnūs prieskoniai ir Provanso žolelės. Šio pyrago gabalėlį galite valgyti pusryčiams ar vakarienei arba pasiimti su savimi užkandžiui, jei neturite laiko visaverčiam valgymui.
Žingsnis 1
Kiaulieną smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale. Augaliniame aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, tarkuotas morkas ir mėsą. Pagal skonį įberkite prieskonių, suberkite tarkuotą parmezaną ir išmaišykite. Jei norite, sūrio nedėkite ir pabarstykite kiekvieną maltos mėsos sluoksnį formoje.
Žingsnis 2
Kepimo indą išklokite dviem lavašo lakštais, kad susidarytų apvadas. Ant dugno sudėkite įdarą. Ant jo atsitiktine tvarka dėkite kefyro ir kiaušinio mišinyje išmirkytus pitos gabalėlius taip, kad jie uždengtų įdarą. Tada vėl sluoksnis kiaulienos faršo ir kefyre išmirkytų pitos gabalėlių.
Žingsnis 3
Suvyniokite šonus ir jais uždenkite pyragą. Ant viršaus užpilkite likusį kefyrą ir kiaušinį. Uždėkite sviesto gabalėlius ir siųskite į orkaitę kepti 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Kategorijos