Publikavimo data: 2024-06-15
Greitas musakos receptas
Moussaka yra visiškai antras patiekalas, labai sotus ir skanus. Tradicinei graikiškai musakai paruošti reikia nemažai laiko, nes ją paprastai sudaro keli sluoksniai daržovių, kurios atskirai kepamos aliejuje, o paskui kepamos padaže. Greitojo musakos recepto atveju daržovės iš pradžių susmulkinamos kartu su malta mėsa. Švieži pomidorai perpjaunami išilgai pusiau ir sutarkuojami stambia tarka. Lukšteliai liks, ir tai yra patogiau nei pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuo kiekvieno jų nuimti odeles.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsos faršą. Sumaišykite smulkintų daržovių mišinį su malta mėsa, druska ir pipirais. Mėsos faršą sudėkite į gilią keptuvę arba keptuvę. Troškinkite ant vidutinės ugnies 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Apkepkite baklažanus ir paprikas. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus sudėkite kubeliais supjaustytas daržoves. Kepkite jas 20 minučių, kol iškeps.
Žingsnis 3
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kepkite, kol mišinys pakeis spalvą. Tada plona srovele supilkite pieną į miltų mišinį, nuolat maišydami plakikliu arba šakute. Galiausiai įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto. Padažą virkite 5-10 minučių, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką orkaitėje. Į kepimo indą sudėkite apkeptas daržoves, ant viršaus sudėkite maltą mėsą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Musaką užpilkite padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, kapotomis petražolėmis ir pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūros orkaitę 25-30 min.
Kategorijos