Publikavimo data: 2024-06-15
Greitas musakos receptas
Šis paprastas greitos musakos receptas patiks daugeliui namų šeimininkių, nes jis neužima daug laiko. Iš dviejų sluoksnių - mėsos ir daržovių - sudarytas ir prancūzišku bešamelio padažu užpiltas graikiškas troškinys daugelį sužavės savo sultingumu ir sodrumu. Beje, galite drąsiai eksperimentuoti su ingredientais ir, pavyzdžiui, vietoj baklažanų naudoti kopūstus, o maltą jautieną pakeisti bet kokia kita mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite musakos ingredientus. Susmulkinkite pomidorą ir svogūną blenderiu ir sumaišykite su malta jautiena. Tada gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite mišinį, įberkite druskos, pipirų ir 20 min. troškinkite ant vidutinės ugnies. Periodiškai pamaišykite. Kitoje keptuvėje taip pat įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, baklažaną, cukiniją ir saldžiąją papriką, maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada nuolat maišydami po truputį supilkite pieną. Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu muskato riešuto, užvirinkite ir virkite 1-2 minutes, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Ištepkite formą aliejumi, išdėliokite daržovių sluoksnį, mėsos sluoksnį, supilkite bešamelio padažą, pabarstykite sūriu, džiūvėsėliais ir pašaukite į 180 laipsnių Celsijaus orkaitę 20 minučių.
Kategorijos