Publikavimo data: 2025-08-19
Greitas pitos pyragas su sūriu keptuvėje
Tai vienas iš mano mėgstamiausių pusryčių variantų. Jis suvalgomas per kelias minutes, o paruošti užtrunka beveik tiek pat laiko. O ingredientų visada turiu po ranka. Gaunasi labai sotūs ir minkšti, be didelio vargo. Receptą galite paįvairinti pridėdami bet kokių dešros gaminių.
Žingsnis 1
Sulenkite pitą į kelias dalis ir supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, pipirų, druskos, džiovintų česnakų pagal poreikį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Gautą mišinį supilkite ant pitos, išmaišykite ir palikite 3 minutes.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite mišinį. Tolygiai paskirstykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir 5 min. kepkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Atsargiai apverskite būsimą pyragą. Lengviausia tai padaryti naudojant lėkštę. Pirmiausia apverskite pyragą ant lėkštės, o tada atgal į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos