Publikavimo data: 2024-06-09
Greitas pyragas su žuvies konservais
Pyragai su įvairiausiais įdarais yra neabejotinas rusų virtuvės brangakmenis ir skiriamasis bruožas. Tačiau šiuolaikinė namų šeimininkė ne visada turi laiko paruošti šį nuostabų patiekalą nuo pat pradžių. O juk visada norisi įtikti savo šeimai. Siūlome jums labai paprastą skanaus pyrago su žuvimi receptą. Jam paruošti nereikia daug laiko, o rezultatas visada būna puikus.
Žingsnis 1
Kiaušinius kietai išvirkite mažiausiai 10 minučių, kai vanduo užvirs. Praėjus šiam laikui, sudėkite į šaltą vandenį, nulupkite lukštus. Juos sutarkuokite ant stambios tarkos. Morkas taip pat sutarkuokite stambia tarka. Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Šprotus sutrinkite šakute.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, sudėkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. Į kepimo masę įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą, du trečdalius jos sudėkite į formą ir ant viršaus išdėliokite sluoksnius: pirmiausia kepsnį, tada žuvį ir galiausiai tarkuotą kiaušinį. Papuoškite pyragą likusia tešlos dalimi. Ją iškočiokite, supjaustykite 3 cm pločio juostelėmis ir dėkite įstrižai, sukryžiuodami centre. Įmuškite kiaušinį. Aptepkite pyrago paviršių kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Įdėkite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių, kol iškeps.
Kategorijos