Publikavimo data: 2024-06-22
Greitas šaltibarščių receptas
Pagrindinis skanios ir tinkamos šaltibarščių mėsos ingredientas - kiaulienos blauzdos. Paimkite žemiausią jų dalį. Tai garantuoja, kad šaltibarščiai tikrai sušaltų. Jei norite, galite įdėti vištienos, kalakutienos, kiaulienos kumpio, jautienos su kaulu. Išvirus mėsą nuo kaulų reikia atskirti rankomis, kad nepraleistumėte smulkių kaulų. Smulkiai supjaustytos ir su mėsa sumaišytos odos ir kremzlės suteiks gaminiui tvirtumo. Lėkštes su šalta mėsa laikykite vidurinėje šaldytuvo lentynoje arba žiemą įstiklintame balkone.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti mėsą. Į puodą įpilkite 2,5 l vandens, kad vanduo būtų maždaug 3 pirštais aukščiau mėsos. Užvirinkite vandenį, nugriebkite putas ir nukoškite pirmąjį sultinį. Tada nuplaukite mėsą puode po tekančiu vandeniu. Grąžinkite puodą ant ugnies, supilkite vandenį, užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Virkite 2,5-3 valandas.
Žingsnis 2
Į sultinį suberkite prieskonius ir daržoves. Likus valandai iki sultinio ruošimo į jį įberkite pipirų, lauro lapą, nuluptas morkas ir svogūnus. Viską kartu virkite apie 60 minučių. Kai mėsa išvirs, išimkite ją iš sultinio ir atvėsinkite, atskirkite mėsą nuo kaulų. Į puodą su sultiniu įberkite druskos, įspauskite česnako ir vėl užvirkite sultinį. Tuomet išjunkite ugnį ir apie 20 minučių atvėsinkite sultinį. Tada jį perkoškite.
Žingsnis 3
Palikite šaltkrepšį nusistovėti. Sudėkite mėsą į šaltibarščių formeles ir užpilkite perkoštu sultiniu. Dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kol sustings.
Kategorijos