Publikavimo data: 2025-08-20
Greitas tagliatelle su šonine
Tagliatelle yra klasikinė aukštosios Italijos virtuvės makaronų rūšis. Ši sudėtinga makaronų rūšis pirmą kartą buvo išvirta Italijos Bolonijos mieste. Juos virėjas sukūrė Bolonijos valdovo sūnaus vestuvių proga, o įkvėpimo sėmėsi iš gražių garbanotų nuotakos plaukų. Tradiciškai tagliatelle patiekiami su Bolonijos padažu. Tačiau šiandien išbandysime makaronų derinį su kepta šonine.
Žingsnis 1
Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Ant kaitlentės pastatykite keptuvę be aliejaus, kad įkaistų. Sudėkite šoninę ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 2
Supilkite į puodą. Uždekite ant ugnies, įberkite druskos. Palaukite, kol užvirs, tada sudėkite tagliatelle. Įsitikinkite, kad makaronai visiškai apsemti vandeniu. Virkite 5-7 minutes. Iš tagliatelle nukoškite vandenį per sietelį.
Žingsnis 3
Į keptuvėje esančią šoninę sudėkite išvirtus tagliatelle. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite makaronus sūriu. Uždenkite dangčiu ir palaukite porą minučių, kol sūris šiek tiek išsilydys.
Kategorijos