Publikavimo data: 2025-08-17
Greitas vištienos cholodets
Puikus greitojo šalčio užrakto variantas. Jis būna sotus ir labai skanus.
Žingsnis 1
Nupjaukite visos vištos blauzdas ir šlauneles. Nuo krūtinėlės nuimkite filė. Likusią skeleto dalį su sparnais nusiųskite į puodą. Prie vištienos pridėkite raudonėlio pipirų, svogūnų, morkų, lauro lapų ir porą česnako skiltelių tiesiai į žievę. Pagal skonį pasūdykite. Užpilkite šaltu vandeniu ir uždėkite ant viryklės. Iš pradžių galite pastatyti ant didelės ugnies, bet prieš užvirdami sumažinkite ugnį iki mažos. Virkite ant mažos ugnies, kad sultinys būtų skaidrus, kol vištiena bus paruošta, periodiškai nuimkite putas.
Žingsnis 2
Iš sultinio išimkite visą vištieną. Nulupkite mėsą nuo kaulų, sudėkite ją į indus, įdėkite porą griežinėlių virtų morkų.
Žingsnis 3
Sultinį perkoškite per sietelį. Į karštą sultinį įpilkite želatinos. 8 g į 500 ml. Maišykite, kol visiškai ištirps, ir užpilkite ant mėsos. Atvėsinkite ant stalo iki kambario temperatūros. Dėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
Kategorijos