Publikavimo data: 2024-06-15
Greitas vištienos krūtinėlės ir kiaulienos šavarma
Šavarma - tai maistas, gaminamas iš pitos duonos, įdarytos kepta mėsa su prieskoniais, padažu ir daržovėmis. Pirmą kartą jis buvo paruoštas Damasko mieste daugiau nei prieš 1000 metų, kai žmonės galėjo iškepti iš anksto marinuotą mėsą, sumaišyti ją su salotomis ir padažu. Šavarma yra ne tik greitas užkandis, bet ir sveikas, nes mėsoje yra daug baltymų, daržovėse - daug ląstelienos ir vitaminų, o padaže ir pitos duonoje yra greitų angliavandenių, kurie greitai numalšina alkį.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite kečupą ir majonezą. Šiuo padažu aptepkite pitą. Ant pitos dėkite mėsos, agurkų, pomidorų, korėjietiškų morkų ir sūrio.
Žingsnis 2
Suvyniokite pitą į šavarmos formą. Dėkite ją į 200 ℃ įkaitintą orkaitę 15 minučių. Tada išjunkite orkaitę ir palikite dar 10 minučių.
Kategorijos