Publikavimo data: 2025-08-19
Greitas žuvies pyragas
Šiuolaikiniame gyvenimo ritme sunku rasti laiko paruošti klasikinį rusišką pyragą, o dėl didelio kiekio miltų jis neatrodo gerai prieš tuos, kurie laikosi dietos. Todėl siūlome jums greitai paruošiamą lietinį pyragą su menke be gramo miltų. Kadangi menkė yra jūros žuvis, joje yra mūsų organizmui būtinų mikroelementų - fosforo, kalcio, kalio, magnio ir daugelio kitų. Jie stiprina kaulus ir gerina smegenų bei širdies ir kraujagyslių veiklą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Supjaustykite menkę mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir grietinę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Viską gerai išmaišykite šakute iki vientisos masės
Žingsnis 5
Įkaitintame aliejuje pirmiausia apkepkite svogūną, o jam suminkštėjus sudėkite menkę ir kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Sudėkite žuvį ir svogūnus į kiaušinių ir grietinės mišinį ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Atsargiai supilkite dubenėlio turinį į silikoninę kepimo formą ir pašaukite į 180 C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 8
Pyragą kepkite 10-15 minučių, kol viršus paruduos. Padėkite pyragą ant lėkštės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 9
Supjaustykite pyragą gabalėliais ir patiekite.
Kategorijos