Greiti koldūnai su grietinėlės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Greiti koldūnai su grietinėlės padažu

Tai vienas populiariausių karštųjų patiekalų pasaulyje. Visi mėgsta koldūnus, tačiau ne kiekviena šeimininkė yra pasirengusi pradėti juos gaminti, ypač pradedančioji. Ir tai suprantama: receptų yra daugybė, bet kurį pasirinkti? Mūsų receptas nesudėtingas ir patikimas, todėl drąsiai pradėkite gaminti. Pirmą kartą lengvai susidorosite, nes jų nereikia formuoti. Jų ypatingo skonio paslaptis - plonos tešlos, sotaus įdaro ir švelnaus grietinėlės padažo derinys.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.59/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greiti koldūnai su grietinėlės padažu Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į persijotus miltus suberkite druską ir išmaišykite. Padarykite gumulą, jo viduryje padarykite įdubimą, palaipsniui pilkite verdantį vandenį, maišydami šaukštu. Pabaigoje įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite, tešlą išminkykite rankomis ant darbinio paviršiaus. Padėkite tešlą po maistine plėvele ir palikite 15 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Greiti koldūnai su grietinėlės padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite augalinį aliejų ir viską išmaišykite, suberkite miltus. Šį mišinį sudėkite į dubenį. Plona srovele palaipsniui supilkite pieną, gerai išmaišydami turinį. Pastatykite ant ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Įberkite druskos pagal skonį ir ant silpnos ugnies nuolat maišydami virkite 5 minutes. Padažas turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

Žingsnis 3

Greiti koldūnai su grietinėlės padažu Žingsnis 3
Aštriu peiliu smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite į maltą mėsą, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Likusią tešlą padalykite į 3 dalis. Kiekvieną jų iš eilės iškočiokite plonu sluoksniu. Picos pjaustykle arba įprastu peiliu supjaustykite tešlą spirale.

Žingsnis 4

Greiti koldūnai su grietinėlės padažu Žingsnis 4
Po 1 arbatinį šaukštelį maltos mėsos paskirstykite per visą tešlos juostelės ilgį, 2 cm atstumu viena nuo kitos. Tešlą suspauskite tarp maltosios mėsos apskritimų, palikdami laisvą vidurį. Iškeptus koldūnus perkelkite į puodą su padažu. Iš anksto juostelę su malta mėsa galite supjaustyti į kelias dalis, kad būtų lengviau perkelti. Virkite po dangčiu 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos