Publikavimo data: 2025-08-17
Greiti makaronai su kiauliena
Žmonės daug ginčijasi, ar kiauliena naudinga, ar ne. Nepaisant to, ji yra labai populiari mėsos rūšis. Kiaulienoje yra daug B grupės vitaminų, taip pat aminorūgšties lizino, kuris dalyvauja formuojantis kauliniam audiniui. Kiaulienos nugarinė yra minkščiausia skerdenos dalis. Tai mėsa su plonu riebalų sluoksniu, todėl ji laikoma dietine dalimi. Kiaulieną galima virti, kepti, skrudinti, tačiau svarbiausia, kad ji būtų kokybiškai termiškai apdorota, nes žalios kiaulienos valgyti negalima.
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais, kad ji greičiau iškeptų ir taptų minkšta.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Naudokite kietųjų kviečių makaronus: jie greitai išverda ir jų nereikia skalauti vandeniu.
Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite kiaulieną, maišydami kepkite iš visų pusių 10 minučių. Likus maždaug 5 minutėms iki kiaulienos kepimo pabaigos, t. y. kepimo viduryje, sudėkite svogūną ir kepkite, kol iškeps. Pagal skonį pagardinkite kiaulieną druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Į kiaulieną sudėkite išvirtus makaronus, gerai išmaišykite ir kaitinkite dar 3-4 minutes. Dėkite į lėkštę.
Kategorijos