Publikavimo data: 2024-06-09
Greiti ryžiai su tunu
Ryžiai žmogui žinomi labai seniai, jie yra plačiausiai auginama grūdinė kultūra, kurią valgo didžioji dalis pasaulio gyventojų. Šie nuostabūs grūdai ruošiami pagal įvairius receptus: nuo paprasčiausių iki egzotiškiausių. Azijoje populiariausias derinys yra ryžiai ir žuvis. Mūsų pateiktas ryžių su tunu receptas yra tikrai skanus, sveikas ir naudingas patiekalas. Ir jis greitai paruošiamas, o tai svarbu šiuolaikinėms namų šeimininkėms.
Žingsnis 1
Nuluptus graikinius riešutus kelias minutes sausai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kietai išvirkite kiaušinius, perliekite juos šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Nulupkite lukštus. Paruoštus ryžius užpilkite stikline vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir padėkite ant ugnies. Užvirinkite vandenį, uždenkite ir virkite 15 minučių; ryžiai turi sugerti vandenį, tapti sausi ir trapūs.
Žingsnis 2
Kietai virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais, paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Riešutus susmulkinkite peiliu. Tuną sutrinkite šakute. Iš konservuotų kukurūzų nusausinkite marinatą. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus, paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite skonį.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, garstyčias ir juoduosius pipirus. Įpilkite pusę arbatinio šaukštelio citrinos sulčių. Gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Padažą supilkite į salotas. Atvėsinkite šaldytuve 15 min.
Kategorijos