Publikavimo data: 2025-08-18
Greitos ir skanios tinginių įdarytos kopūstų sriubos
Pagal klasikinį receptą paruošti skanų ir aromatingą įdarytą kopūstą - nelengva užduotis. Tačiau, jei į kiekvieną kopūsto lapą neįvyniosite maltos mėsos, ant stalo lengvai patieksite ne mažiau skanų ir, svarbiausia, greitą patiekalą. Kulinarai sugalvojo, kaip atsikratyti nereikalingų rūpesčių ir gauti ne mažiau skanų patiekalą. Taigi atsirado tinginių įdarytų kopūstų iš maltos mėsos receptas, į kurį įeina visi sudedamieji produktai, o tada jie kotletų pavidalu apkepami ir kepami orkaitėje po padažu.
Žingsnis 1
Kopūstą supjaustykite mažais, ne didesniais kaip 1 cm gabalėliais. Kopūstus 2-3 minutes užpilkite verdančiu vandeniu. Ryžius išvirkite stiklinėje vandens su žiupsneliu druskos.
Žingsnis 2
Viename inde sumaišykite maltą mėsą, smulkiai supjaustytą svogūną, kopūstus, ryžius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Padarykite didelius paplotėlius, tvirtai juos suspauskite ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite po 3 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į pomidorus įpilkite 2 šaukštus vandens, pipirų, druskos ir grietinės. Įpilkite dar 0,5 puodelio vandens ir išmaišykite. Sudėkite įdarytus kopūstus vienu sluoksniu ant riebalais išteptos kepimo skardos ir užpilkite juos padažu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos