Publikavimo data: 2024-05-25
Greitos korėjietiškos morkos
Įdomu tai, kad korėjietiškos morkos buvo išrastos ne Korėjoje, kaip galima pagalvoti iš pavadinimo, o SSRS. Galima sakyti, kad daugelio mėgstamos salotos yra deficito produktas. Patiekalas buvo išrastas remiantis Korėjoje paplitusiu patiekalu "kimči" iš Pekino kopūstų, pridėjus prieskonių. Tačiau SSRS Pekino kopūstai buvo reti, todėl juos pakeitė morkos. Naudodamiesi paprastu laipsnišku receptu, skanių korėjietiškų morkų galima greitai pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Morkas supjaustykite griežinėliais arba sutarkuokite. Aitriąją papriką supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Išspauskite citrinos sultis. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, druską ir aitriąją papriką.
Žingsnis 3
Puoškite morkas. Sumaišykite morkas su padažu, sudėkite viską į indą su dangčiu ir palikite 2 val. pastovėti šaldytuve.
Kategorijos