Publikavimo data: 2024-06-17
Greitos salotos su krevetėmis ir ikrais
Šventiniam stalui ar šeimos vakarienei paruoškite originalias ir įdomias salotas, kurių pagrindiniai komponentai yra krevetės ir kalmarai. Dėl jūros gėrybių salotos yra unikalaus skonio ir aromato.
Žingsnis 1
Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį, suberkite pipirų grūdelius ir druską. Virkite kalmarus 5 minutes, tada ištraukite juos iš sultinio, leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Išvirkite krevetes, kaip nurodyta ant pakuotės. Paprastai šių nedidelių jūros gėrybių virimo laikas neviršija 3 minučių nuo užvirimo. Jei krevetės turi kiautus, juos reikia nulupti. Česnako skilteles perkoškite per presą. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, tada atvėsinkite, išimkite lukštus ir supjaustykite juos kubeliais. Visus ingredientus sudėkite į salotinę ir sumaišykite su majonezu, o salotas papuoškite raudonųjų ikrų karoliukais.
Kategorijos