Publikavimo data: 2024-06-24
Greitos žuvies salotos
Iš avokado, tuno, fetaksos ir pomidorų galima pasigaminti greitų salotų. Patiekalas gaunasi ryškus, sotus ir mažai kaloringas. Užkandis ruošiamas nededant majonezo, todėl jis tampa dar naudingesnis. Avokadus imkite su sausu ir tamsiu koteliu, jis turi lengvai atsiskirti nuo vaisiaus. Toks vaisius yra prinokęs. Pomidorus rinkitės tankius, antraip perpjauti jie atiduos daug sulčių. Rinkdamiesi konservus, būtinai suplakite stiklainį: kuo daugiau jame skysčio, tuo mažiau žuvies.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Salotų lapus stambiai suplėšykite rankomis, pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais, avokadą supjaustykite kubeliais arba juostelėmis. Tuną susmulkinkite, bet ne per smulkiai. Fetaką supjaustykite kubeliais arba sutrupinkite. Baltąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, atskirkite skaidulomis. Susmulkinkite žalumynus. Alyvuoges perpjaukite pusiau arba supjaustykite žiedais, jei norite.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Salotinėje sumaišykite "Iceberg", pomidorus, avokadą, tuną, fetą, baltąjį svogūną, alyvuoges ir smulkintas žoleles. Pagardinkite maltų pipirų mišiniu ir šlakeliu citrinos sulčių. Išmaišykite ir palikite 5-10 minučių pastovėti.
Kategorijos