Publikavimo data: 2024-06-08
Grietinėlė (plakta grietinėlė)
Plakta grietinėlė yra paprasčiausias ir universaliausias kremas įvairiems desertams - nuo sluoksniuotų tortų iki lengvų uogų putėsių. Į plaktą grietinėlę galite įdėti kreminio sūrio, kad kremas taptų tirštesnis, arba galite tiesiog padengti griežinėliais supjaustytus ir cinamonu pabarstytus vaisius. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad plakti grietinėlę užima daug laiko, tačiau iš tikrųjų tereikia paimti gerai atšaldytą dvigubą grietinėlę ir pasirinkti tinkamą plakimo būdą.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę plakimui. Supilkite grietinėlę į patogų gilų dubenį. Į grietinėlę supilkite cukrų ir atsargiai išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Suberkite vanilės ekstraktą ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Suplakite grietinėlę į grietinėlę. Pradėkite plakti grietinėlę šluotele arba mikseriu mažiausiu greičiu. Kai grietinėlė pradės tirštėti ir cukrus visiškai ištirps, palaipsniui padidinkite greitį iki vidutinio. Toliau plakite, kol kremas taps pakankamai tirštas, kad išlaikytų formą ir nenukristų.
Kategorijos