Publikavimo data: 2024-06-15
Grietinėlė "Plombiere" su sluoksniuota tešla be mielinės tešlos
Paruošta sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas namų šeimininkėms, nes sutaupoma ir pastangų, ir laiko. Iš sluoksniuotos tešlos galima pagaminti daug skanių mėsos ir saldžių patiekalų. Pavyzdžiui, pyragas "Napoleonas" su plutomis iš paruoštos sluoksniuotos tešlos be mielių išeis ne prastesnis nei iš namų. Švelnus ir orus grietinėlės plakinys iš dvigubos grietinėlės ir sviesto puikiai įmirkys pyragą, padarys jį minkštą ir sultingą, suteiks švelnaus kreminio skonio.
Žingsnis 1
Sumaišykite pieną ir kiaušinius. Supilkite pieną į puodą arba puodą, užvirinkite ant vidutinės ugnies ir nukelkite nuo ugnies. Giliame dubenyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą ir vištų kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės. Supilkite karštą pieną į plaktus kiaušinius, nuolat maišydami plakikliu. Supilkite mišinį į puodą, pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 2
Sudėkite sviestą ir grietinėlę. Į karštą pieno ir kiaušinių mišinį sudėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti, tada 1 valandai įdėkite į šaldytuvą. Atvėsusią grietinėlę supilkite į gilų dubenį ir išplakite mikseriu iki standžių viršūnių. Į grietinėlę supilkite šaltą pieną, sviestą ir kiaušinių mišinį ir plakite mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sluoksniuotą tešlą padalykite į kelias lygias dalis, pabarstykite miltais ir iškočiokite į plonus paplotėlius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, sudėkite ant jos tešlą ir kepkite 15 minučių.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Paruoštus pyragus supjaustykite vienodo dydžio stačiakampiais lakštais, o atraižas susmulkinkite blenderiu iki trupinių. Aptepkite pyragėlius kremu ir sudėkite juos vieną ant kito. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, apibarstykite torto apipjaustymo trupiniais ir 3 valandoms nusiųskite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Kategorijos