Grietinės biskvitas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Grietinės biskvitas

Grietinės biskvitas yra vienas iš pagrindinių šio sodraus deserto receptų. Kad ir koks paprastas atrodytų jo paruošimas, yra taisyklių, kurių geriau laikytis. Pavyzdžiui, pageidautina, kad grietinės biskvito ingredientai būtų kambario temperatūros. Jei planuojate gaminti tortą, geriau imti 23-24 cm skersmens formą. Prieš kepimą orkaitėje formos dugną galima patepti sviestu, tačiau formos šonų neriebaluokite: slidžios sienelės neleis būsimam biskvitui pakilti.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grietinės biskvitas Žingsnis 1
Paruoškite sausainius: trynius sumaišykite su 60 g cukraus, išplakite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Grietinės biskvitas Žingsnis 2
Plakite baltymus iki purumo, tada palaipsniui įmaišykite likusį cukrų ir išplakite baltymus iki standžių viršūnių.

Žingsnis 3

Grietinės biskvitas Žingsnis 3
Kiaušinių trynių mišinį sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Sudėkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite mentele.

Žingsnis 4

Grietinės biskvitas Žingsnis 4
Gautą masę supilkite į formą ir 40 minučių pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 5

Kai biskvitas bus paruoštas, išjunkite orkaitę ir palikite ją 30 minučių.

Žingsnis 6

Išimkite biskvitą iš formos ir perpjaukite išilgai į dvi dalis.

Žingsnis 7

Grietinės biskvitas Žingsnis 7
Paruoškite kremą: išplakite grietinę su cukrumi ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 8

Grietinės biskvitas Žingsnis 8
Sudėkite tortą: apatinį tortą aptepkite puse kremo ir uždenkite antruoju tortu.

Žingsnis 9

Grietinės biskvitas Žingsnis 9
Viršutinę plutą aptepkite likusiu kremu.

Žingsnis 10

Grietinės biskvitas Žingsnis 10
Padėkite tortą į šaldytuvą 1 valandai, tada supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos