Publikavimo data: 2024-05-19
Grietinės biskvitas
Grietinės biskvitas yra vienas iš pagrindinių šio sodraus deserto receptų. Kad ir koks paprastas atrodytų jo paruošimas, yra taisyklių, kurių geriau laikytis. Pavyzdžiui, pageidautina, kad grietinės biskvito ingredientai būtų kambario temperatūros. Jei planuojate gaminti tortą, geriau imti 23-24 cm skersmens formą. Prieš kepimą orkaitėje formos dugną galima patepti sviestu, tačiau formos šonų neriebaluokite: slidžios sienelės neleis būsimam biskvitui pakilti.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius: trynius sumaišykite su 60 g cukraus, išplakite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Plakite baltymus iki purumo, tada palaipsniui įmaišykite likusį cukrų ir išplakite baltymus iki standžių viršūnių.
Žingsnis 3
Kiaušinių trynių mišinį sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Sudėkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite mentele.
Žingsnis 4
Gautą masę supilkite į formą ir 40 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 5
Kai biskvitas bus paruoštas, išjunkite orkaitę ir palikite ją 30 minučių.
Žingsnis 6
Išimkite biskvitą iš formos ir perpjaukite išilgai į dvi dalis.
Žingsnis 7
Paruoškite kremą: išplakite grietinę su cukrumi ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 8
Sudėkite tortą: apatinį tortą aptepkite puse kremo ir uždenkite antruoju tortu.
Žingsnis 9
Viršutinę plutą aptepkite likusiu kremu.
Žingsnis 10
Padėkite tortą į šaldytuvą 1 valandai, tada supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos